|
Nazwa sali: | U osób: |
Teatr: |
Bankiet: |
Stojący: |
Klasa: |
Boardroom: |
pow. m²: |
Sala Słoneczna - Kuźnia | 50 | 110 | 70 | 120 | 80 | 160 | |
Sala z piecem - Kuźnia | 15 | 30 | 20 | 30 | 40 | 80 | |
Sala Pod Zegarem - Folwark | 18 | 25 | 20 | 60 | |||
Dawna Wozownia | 50 | 70 | 70 | 90 | 50 | 100 | |
Oranżeria | 30 | 50 | 70 | ||||
Gospoda Galiny | 120 | 150 | 220 | ||||
Sala Ogrodowa | 300 | 200 | 500 | 200 | 310 |
POŁOŻENIE W północno - wschodniej Polsce, na pograniczu Warmii i Mazur, 250km od Warszawy, znajduje się wyjątkowe miejsce: XVI – wieczny renesansowy Zespół Pałacowy i XIX - wieczny Folwark - Galiny. Całość otoczona pięciohektarowym Parkiem, przeciętym korytem rzeki Pisy tworzy niezwykle interesującą bryłę architektoniczną wpisaną do rejestru zabytków. SALE Dwupoziomowa Gospoda, z górującą nad nią wieżą zegarową, mieści się w zabytkowym spichlerzu, głównym budynku Folwarku. Znakomicie prezentują się w niej odsłonięte krokwie pod wysokim drewnianym stropem, belki oparte na dębowych słupach, ceglana podłoga, centralnie usytuowany, rozłożysty kominek oraz oryginalny piec chlebowy. Przyjemne wrażenie uzupełniają specjalnie zaprojektowane meble, ciekawie wyeksponowane maszyny i urządzenia dawnego spichlerza oraz ręcznie wyrabiane gliniane dzbany i misy. W Gospodzie dysponujemy również oddzielną, niewielką Salą Kredensową o powierzchni 30 m2 umożliwiającą organizowanie kameralnych spotkań i bankietów. Wykorzystując parter gospody oraz otwarte do wewnątrz przestronne balkony, zawieszone nad główną salą, jesteśmy w stanie gościć do 150 osób. W porze letniej przyjęcia mogą być organizowane w wyjątkowej scenerii na dziedzińcu i w pałacowej oranżerii. Na szczególną uwagę zasługuje możliwość organizacji nawet bardzo dużych imprez pod namiotem, w przepięknym i eleganckim otoczeniu parku pałacowego w atmosferze ciszy i spokoju. KUCHNIA Ogromnym atutem Galin jest wyśmienita kuchnia polska i europejska oraz specjały z pieca, pieczone na węglu drzewnym. Menu dopasowujemy do wymagań gości. Od biznesowego lunchu dla grup, po wykwintną kolację we dwoje. Nasza specjalność, kaczka z jabłkami podawana z domowymi kluseczkami, znana jest już gościom nawet z najodleglejszych zakątków Polski. Profesjonalny zespół, obsługujący gości, został przeszkolony przez Mistrza Kurta Schellera, który jest autorem większości serwowanych dań. Szefowa naszej kuchni doskonaliła dodatkowo swoje umiejętności u boku znakomitych kucharzy w warszawskich restauracjach Agnieszki i Marcina Kręglickich. W kuchni używamy warzyw, owoców i ziół z własnych ekologicznych upraw. Podajemy swojskie wędliny i domowe przetwory. Daje to gwarancję świeżości i najwyższej jakości.
|
Ładowanie mapy...
|
Organizujemy: |
Możemy zapewnić: |
W obiekcie: |
Konferencje: |
|
|
|
|
|
dekoracja sali
Pokój dla młodej pary
Noclegi dla gości
Parking strzeżony
profesjonalne nagłośnienie
Szatnia
|
lampka szampana na powitanie gości |